Friday, 8 July 2011

14 Tuntutan Dari Ambiga Yang di Sokong Oleh PAS,,, !!!
Majlis Peguam Malaysia pimpinan Ambingai pernah membuat tuntutan yang mengandungi 14 perkara yang menuntut kerajaan supaya memberikan hak kepada Suruhanjaya IFC yang asalnya ialah IRC (Inter Relegious Coucil).


Cantik bukan?? Macam setan.. !!!


14 perkara tersebut ialah :-

1. Seseorang anak yang dilahirkan ibu bapa Islam tidak seharusnya secara terus menjadi orang Islam.

2. Orang-orang bukan Islam yang telah memeluk Islam hendaklah diberikan kebebasan untuk kembali kepada agama asal mereka (murtad) dan tidak boleh dikenakan tindakan undang-undang.

3. Sebarang kes pertukaran agama orang Islam kepada bukan Islam tidak sepatutnya dikendalikan oleh mahkamah syariah tetapi dikendalikan mahkamah sivil.

4. Tidak perlu dicatatkan di dalam kad pengenalan seseorang muslim bahawa ia beragama Islam.

5. Orang bukan Islam tidak perlu dikehendaki menganut agama Islam sekiranya ingin berkahwin dengan orang Islam. Orang Islam hendaklah dibenarkan keluar daripada Islam (murtad) sekiranya ingin berkahwin dengan orang bukan Islam tanpa boleh dikenakan apa-apa tindakan undang-undang.

6. Seseorang atau pasangan suami isteri yang menukar agamanya dengan memeluk agama Islam tidak patut diberikan hak penjagaan anak.

7. Orang-orang bukan Islam yang mempunyai hubungan kekeluargaan dengan seseorang yang memeluk Islam hendaklah diberikan hak menuntut harta pesakanya selepas kematiannya.

8. Kerajaan hendaklah menyediakan dana yang mencukupi untuk membina dan menyelenggarakan rumah-rumah ibadat orang bukan Islam sebagaimana kerajaan menyediakan dana yang sama untuk masjid. Kerajaan juga perlu membenarkan pembinaan rumah-rumah ibadat orang bukan Islam tanpa perlu adanya peraturan-peraturan tertentu.

9. Orang-orang bukan Islam hendaklah dibenarkan dan tidak boleh dihalang daripada menggunakan perkataan suci Islam dalam percakapan dan sebagainya.

10. Bible dalam Bahasa Malaysia dan Bahasa Indonesia sepatutnya dibenarkan untuk diedarkan kepada umum secara terbuka.

11. Pelajaran agama bukan Islam untuk penganut agama itu hendaklah diajar di semua sekolah.

12. Program-program berunsur Islam dalam bahasa ibunda sesuatu kaum hendaklah ditiadakan. Program dakwah agama lain selain Islam pula hendaklah dibenarkan untuk disiarkan dalam bahasa ibunda masing-masing.

13. Orang-orang Islam yang membayar zakat tidak sepatutnya dikecualikan daripada membayar cukai pendapatan dan hasil wang zakat tersebut sepatutnya digunakan juga untuk keperluan orang-orang bukan Islam.

14. Sepatutnya Islam tidak disebut sebagai agama pilihan pertama masyarakat Malaysia seperti dalam soal pakaian menutup aurat kepada pelajar sekolah.

>>> Inikah sebab-sebabnya PAS menyokong Ambiga??? Apa dah jadi??? Kalau dulu masa Ustat Fadzil masih hidup mungkin PAS tidak terpesong sebegini rupa..

Umat Islam Malaysia yang lain perlu sedar akan muslihat Ambiga ini, jangan sampai diperalatkan sehingga menjatuhkan agama sendiri.. Apakah presiden PAS sedar akan muslihat Ambiga ini... Kalau dulu PAS membuat demo membantah tuntutan Ambiga tetapi hari ini PAS pula yang menyokong dan membantu Ambiga.... Apa sudah jadi??? Kalau nak jadi kerajaan sekali pun tak sanggup bersekongkol dengan orang yang memusuhi dan org yang hendak menghancurkan Islam....????

Dalam diam Ambiga telah berjaya mengumpulkan rakyat Malaysia berbangsa Melayu beragama Islam untuk menyokong niat jahat beliau.. Tapi sayang kebangkitan anak-anak melayu muda melupai kes-kes yang Ambiga buat untuk menjatuhkan Islam... Contoh kes Lina Joy... Ambigalah org yang paling depan membela Lina Joy supaya murtad....Masih tak sedar lagi???

Bangkit bangsaku perjuangkan Agamamu jangan sampai diperkecilkan oleh orang yang kamu percaya wal hal dia la syaiton bertopeng manusia..

Bangkit demi memperjuangkan Agama, Bangsa & Tanah Air.. 

HAPUSKAN PERTUALANG AGAMA ISLAM... !!! 

No comments:

Post a comment