Saturday, 16 July 2011

PANAS !!! PANAS !!! ROSMAH BUAT HAL LAGI DI LUAR NEGARA ????

Komitmen dan dedikasi guru dalam melaksanakan tugas mereka adalah antara bahan utama dalam resipi bagi pelajar mencapai kejayaan dalam kehidupan.
Datin Seri Rosmah Mansor berkata, dedikasi yang tinggi berupaya membawa perubahan besar termasuk pada kalangan pelajar daripada keluarga yang serba kekurangan.
Datin Seri Rosmah yang menemani suami Datuk Seri Najib Tun Razak dalam lawatan rasmi ke United Kingdom (UK) berkata demikian ketika melawat sekolah untuk perempuan Elizabeth Garrett Anderson (EGA) School di Islington di sini.

Sekolah itu yang dinamakan sempena wanita pertama memperolehi kelayakan perubatan di UK, Elizabeth Garrett Anderson, ditubuhkan dengan matlamat mendidik wanita untuk masa depan.
Kebanyakan pelajar EGA adalah daripada pelbagai kaum dengan latar belakang ekonomi yang berbeza dan lebih 90 peratus menggunakan bahasa Inggeris sebagai bahasa kedua.

Merujuk kepada program Permata yang dimulakan Datin Seri Rosmah berkata, inisiatif itu juga meliputi murid daripada keluarga berpendapatan rendah.

Sebuah saluran televisyen antarabangsa telah menyatakan hasrat untuk membuat dokumentari mengenai projek yang bertujuan mendidik kanak-kanak pintar dan berbakat itu.
Sementara itu, Pengetua EGA, Jo Dibb berkata kehadiran tetamu terkemuka seperti Datin Seri Rosmah amat penting kepada pelajar kerana dapat membantu meningkatkan keyakinan diri mereka.


>>> Kehadiran Datin Seri Rosmah disambut baik oleh Jo Dibb sebagai pengetua EGA. Walaupun pembangkang menaburkan pelbagai fitnah dan mereka cerita yang tidak masuk akal namun ketabahan Datin Seri Rosmah dipuji dalam menangani isu-isu ini.

Lawatan-lawatan yang mengeratkan hubungan negara kepada negara luar amatlah diperlukan demi memajukan negara.

Jangan jadi macam Jijah yang hanya tahu menipu rakyat demi kepentingan laki dia sahaja. Walaupun jijah memang sedia maklum yang lakinya itu kaki sex dan kaki bontot namun Jijah terpaksa menyokong lakinya kerana takut dia kena bontot oleh Anwar sepanjang masa.

Mana satu pilihan rakyat ??? Wanita yang menaikan nama Malaysia di peringkat antarabangsa ke atau wanita yang sanggup kawin lari di luar negara ??? Mana pilihan anda ??? 
No comments:

Post a comment