Monday, 4 July 2011

Pakatan Rakyat Derhaka Kepada Yang Di-Pertuan Agong..!!!


DAULAT TUANKU.. !!!

 Istana Negara malam ini mengeluarkan Titah Khas Yang di-Pertuan Agong, Tuanku Mizan Zainal Abidin mengenai perhimpunan haram anjuran Gabungan Pilihan Raya Bersih dan Adil (Bersih) pada 9 Julai ini.
Berikut adalah teks penuh Titah Khas tersebut:

Beta sedang mengikuti dengan teliti akan perkembangan cadangan Kumpulan Bersih untuk mengadakan perarakan dan perhimpunan beramai-ramai yang bertujuan untuk menyerahkan memorandum kepada Beta selaku Yang di-Pertuan Agong, dan bagaimana pihak kerajaan menangani isu ini khususnya agensi-agensi dan jabatan-jabatan yang terlibat.

Namun Beta yakin kepimpinan negara di bawah Yang Amat Berhormat Datuk Sri Mohd. Najib Tun Haji Abdul Razak berkemampuan untuk menangani masalah ini dengan sebaik mungkin.
Beta menyeru di dalam keghairahan sebahagian rakyat berpolitik bagi menyuburkan demokrasi dalam negara kita ini hendaklah dipastikan juga bahawa tuntutan demokrasi itu tidak akan membawa kemusnahan kepada negara.

Kita tidak boleh terlalu terikut-ikut dengan amalan-amalan negara-negara luar secara umumnya kerana keharmonian dan kestabilan negara adalah asas penting bagi sesebuah negara yang perlu semua pihak pertahankan.

Beta juga menyeru kepada pihak kerajaan agar melaksanakan segala amanah yang diberikan kepada rakyat secara adil dan bijaksana dan yang pentingnya Beta selaku Yang di-Pertuan Agong tidak mahu melihat dalam negara bermasyarakat majmuk ini berada di dalam keadaan bermusuhan sesama sendiri ataupun sebahagian rakyatnya bermusuh dengan kerajaan atas apa jua alasan pun.

Setiap permasalahan yang timbul, kita sebagai masyarakat bertamadun hendaklah menyelesaikan secara rundingan dan tidak mengikut perasaan seperti pepatah Melayu ‘Yang Dikejar Tak Dapat Yang Dikendong Berciciran’.
Hakikatnya, demonstrasi jalanan banyak membawa keburukan daripada kebaikan walaupun niat asalnya baik.

Sebaliknya, kita harus menumpukan kepada matlamat utama memajukan negara, bukannya mencipta masalah yang membuat negara berada terkebelakang. Ingatlah bumi mana yang tidak ditimpa hujan, lautan mana yang tidak bergelora.

Itulah pentingnya sifat kesederhanan dan tolak ansur yang telah begitu lama diamalkan oleh warisan pentadbiran negara.


>>> Bersih sudah tiada erti kerana Duli Yang Maha Mulia Di-Pertuan Agong telah bertitah..jadi buat aper nak kecoh2 berarak ke Istana menyerah memorandum??? Pihak pembangkang sendiri memutarbelitkan titah sultan..

Suara siapa lagi yang rakyat Malaysia perlu dengar????  Suara Ambiga yang bersetuju dengan murtad atau pun titah ke bawah Duli Yang Maha Mulia Yang di-Pertuan Agong yang sebagai ketua Agama dan Negara..???

Bermuhasabahlah diri tanya kata hati adakah apa yang kita buat selama ini betul dan demi Agama, Bangsa & Negara ??? Pengorbanan kita terlalu kecil jika dibandingkan dengan penggerah kemerdekaan.. Apa lagi yang kita mahu..??? Pihak lain dan DAP sentiasa menghasut orang melayu rakyat Malaysia agar menderhaka kepada raja dan negara supaya mereka senang membawa masuk kembali fahaman komunis yang dibawa oleh datuk nenenk Lim Kit Siang... DAP penghancur perpaduan rakyat Malaysia terutamanya orang melayu..

Sebagai rakyat Malaysia yang sayangkan keamanan Negara adakah kita perlu dengar kata-kata orang yang dilahnat ALLAH??? Ketua Agama dan Negara adalah Duli Yang Maha Mulia Di-Pertuan Agong, jadi bersatulah kita dibawah payung Negara usah diikutkan kata-kata dusta yang mahu melihat Agama, Bangsa & Negara kita tumbang bergitu sahaja....

Ayuh Rakyat Malaysia Bangkit demi mempertahankan AgamaBangsa & Negara agar tidak dijajah semula... Cukup lah pemikiran kita dijajah jangan gadaikan tanah air kita....
No comments:

Post a comment